Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár hotel -- mint extrém szálláslehetőség?

Manhattan belvárosában a könyvtár utcaként is ismert Madison sugárúton található a világ legszokatlanabb hoteleinek egyike. A könyvtár hotel alig pár lépésnyire a híres New York-i és Pierpont közkönyvtártól, valamint a bájos Bryant Parktól. Manhattan intellektuális negyedében bújik meg a végtelennek tűnő párhuzamos utcák között.
A könyvtár hotel többször elnyerte már a legjobb városi kishotel címmel járó elismerést, jóllehet a szálloda inkább hasonlít egy privát klubhoz, mint bármi máshoz. A szobák dekorációja és az egész szálloda fő témája a könyv. Közel 200 ezer könyv oszlik meg tematikusan a szálloda 60 szobájában, A szállóvendég érdeklődési köre alapján válogathat vallási, társadalom- és természettudományi, világirodalmi, művészeti, történelmi, filozófiai és nyelvtudományi könyvekkel ellátott szobák között.
A belvárosi kishotel kifinomult art deco stílusával, kiegészítő luxusszolgáltatásaival nem tartozik a legolcsóbb városi hotelek közé. A 300-800 dollár közötti ár mellé minden szobában friss gyümölcs, sajttál és pezsgő fogadja a vendégeket. Akik túl fáradtak az olvasáshoz, azoknak az Amerikai Filmintézet által legjobbnak ítélt 100 film is a rendelkezésére áll. - F: febr. 15.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról