Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár, Hotelkönyvtár, Strandkönyvtár -- pr állományapasztásra

Bő egy hónapja keresett meg minket az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont igazgatója, hogy tudnánk-e segíteni egy kisebb könyvtár kialakításában a hotelben, mert a vendégek ezt kérték, és mert hallották, hogy a strandkönyvtár megnyitásában is aktívan közreműködtünk. Ez a nyilvánvalóan több szempontból is örömteli megkeresés akkor még csak félmegoldást szült: összegyűjtöttünk néhány doboznyi olyan, zömében ajándékba kapott könyvet, melyet elsősorban ugyan a strandkönyvtárnak szántunk, de vélhetően a hotel vendégei is örömmel forgatták azokat. Közben a fürdőből is kaptunk jelzést, hogy fogyóban vannak a könyvek, így két okunk is volt arra, hogy megkeressük a strandkönyvtár megnyitását is támogató Antikvárium.hu képviselőit: ha tudnak, segítsenek újból a Gyopárosfürdőn pihenő könyvbarátok olvasmányigényének kielégítésében. És mint korábban is, az Antikvárium.hu most is segített.
A frissen érkezett, mintegy 300 könyv egy részéből a strandkönyvtár állományát újítottuk meg. Ez jó alkalom volt arra is, hogy megnézzük a kölcsönzési füzetet, amit ugyan nem kötelező kitölteni, de mi szépen kérjük. Ami nem meglepő, hogy a mintegy 50 regisztrált kölcsönző között alig akad orosházi, az viszont mindenképp érdekesség, hogy volt közöttük vancouveri lakóhelyű is (ő egyébként vissza is vitte a kikölcsönzött könyvet).
A könyvcsomag másik részét hamarosan átviszik az Alföld Gyöngye Hotelbe, hogy az ottani választékot gazdagítsák az új könyvek (érdekes analógia, hogy éppen most került fel a Kötve-Fűzve blogra egy bejegyzés a hotelkönyvtárakról -- link ).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról