Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtár, mint ötletek tára - mi történt az utóbbi évtizedekben? (olvasóink szavazatára)

A múlt század végén jött az ötlet Nagy-Britanniában, hogy fonódjon össze a könyvtár, valamint a felnőttképzés ténye és területe (ötlet-bolt). Mindenki pozitívan értékelte és várta a változásokat hozó új évezredet.
1998-ban indult a "Mindenki számára elérhető internet" program, mely 20 millió fontos költségvetéssel indult útjára. Ám sok minden megváltozott a negatív gazdasági körülmények miatt. A közösségitér-könyvtár kérdése azonban releváns maradt. Megéri-e még többet áldozni és befektetni olyan szolgáltatásokba, mely többek - politikusok ás írók - szerint csak "pénzkidobás"?
Ezért nézzük végig az "ötlet-bolt" előnyeit:
- a könyvtári szolgáltatásokat sikeresen párosították a felnőtt lakosság tájékoztatásával
- a megfelelőbb épületekkel és a környezetbarát berendezéssel sikerült közelebb kerülni az olvasókhoz
- a bevásárlási szokások követésével létrehoztak több mindenki számára megközelíthető, barátságos helyszínt, mely alkalmas olvasásra, internetezésre, csoportos foglalkozásokra
- az alapvető szolgáltatások közé tartozik a különböző területek (egészségügyi, oktatás, önkéntesség, digitális szolgáltatások) kibővítése
- könyvtárközi kapcsolatok fejlesztését és kibővítését is sikeresen megvalósították
- a könyvtár tényleges területi fejlesztése is megtörtént
- a könyvtár a 3. legfontosabb hely az emberek életében (a lakóhely, és munka után); kifejezte a ragaszkodást a valós értékekhez és biztosította az igények megfelelő szintű felmérését.
A több mint 2 milliós nagyságú évenkénti látogatottság pontosan érzékelteti az ilyen típusú könyvtárak értékét, és megalapozza az állomány sikeres fejlesztését a felhasználók érdekében. (ref.: NM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról