Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár, mozi és kávéház egy fedél alatt -- PPP-ben

Mülheim an der Ruhr (Észak-Rajna-Vesztfália, 170 ezer lakos) az új könyvtár építésének sajátos útját választotta. Public-Private-Partnership (PPP) keretében épült fel a 6 700 négyzetméter alapterületű Médiaház.
Az új gazdasági megoldáshoz a tartományi pénzügyminisztérium keretében működő munkacsoport (PPP-task-force) irányelvei adtak segítséget. A város szerződést kötött a mannheimi SKE Facility Management céggel, amely vállalta az épület felépítését és huszonöt évig a karbantartását és üzemeltetését. Az épület a város tulajdonában marad, a könyvtárat továbbra is a város működteti. Az építés költsége 14,8 millió euró, az üzemeltetésé 26,4 millió euró, a szerződés időtartama 25 év. A költségek 8%-kal kedvezőbbnek látszanak, mint ha a város maga valósította volna meg az építkezést, másrészt városi kezelésben az épület jóval később készült volna el, így viszont másfél éves építési idő után megnyílt az új Médiaház. Az épület kétharmadát (4 400 m2) elfoglaló könyvtáron kívül működik benne turista-információ és egy kávézó is, mindkettő közvetlen utcai bejárattal, de a könyvtárral azonos nyitvatartási időben, valamint egy filmklub.

Régebbi hírforrás(ok): Mi is az a PPP? link Átadták a Corvinus Egyetem új oktatási épületét link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról