Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárak nyári nyitva tartása és kommunikációja -- néhány marketing-tipp

Elkezdődött a könyvtári nyitva / zárva tartási idejének kommunikálása.
- A kollégák EGYMÁST tájékoztatják a Katalisten az ebbéli könyvtári tervekről, bár e célcsoportot leginkább pl. a könyvtárközi szolgáltatás születelése, esetleg az ötletes módszertani / kommunikációs megoldások érdeklik.
- A fizikai nyitva tartás tehát nem más könyvtárosoknak, hanem a használóknak fontosabb, ezért bízvást a célcsoport is értesül erről (felirat a könyvtár ajtaján, a célcsoport fontos tájékozódási helyein sajtóban, webes helyeinken, használóknak küldött emailben stb.). (Tavaly az OIK egy felületen gyűjtötte össze a budapesti nagy könyvtárak nyári nyitva tartását. link Ha az idén is ragaszkodnak e jó szokásához, a többi érintett könyvtár be is linkelheti az oldalt -- használóik örömére.)
- Van könyvtár, ahol stopszó a 'zárva tartás', helyette a munkatársak azt kommunikálhatják: mikor melyik könyvtári részleg tart NYITVA. További lehetőség, ha azt is mondjuk: ilyenkor több könyv, hosszabb időre vihető ki. Azaz: ha módunkban áll, főként a lehetőségeket közöljünk célcsoportunkkal.
- Virtuális nyitva tartás: még nem tudok olyan könyvtárról, amely webcím / qr-kód segítségével jelezné bejárata mellett, kb.: ha itt éppen zárt ajtót találsz, attól még szívesen látunk virtuális könyvtárunkban (vagy éppen: gyere a standkönyvtárba! :-).
- Fontos kérdés az összehangolás: a használók régóta nehezményezik, hogy nagyobb települések könyvtárainak zárva tartása nem összehangolt: vannak időszakok, amikor szinte sehová nem ülhetnek be. Ez bizony a könyvtárak sara.
- Uborkaszezon: a nyári könyvtárhasználat alacsonyabb -- ahogyan a sajtófogyasztás is. Ez azonban lehetőség is: alacsonyabb a hírek bekerülési küszöbe ilyenkor. Ezért ha a nyári uborkaszezonban jó kapcsolatokat építünk ki a sajtóval (könyvtárunk a sajtóban lesz nyitott), akkor az év többi részében is könnyebb lehet a bejutásunk -- főként, ha a használóknak érdekes üzenetekkel tudunk előállni. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról