Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárak reneszánsza - Nemzetközi tudásiskola építése (olvasóink szavazatára)

David Lankes két éve világszerte több könyvtárost is megkérdezett: hogyan dolgozhatnának a könyvtárak együtt szorosabban? Szeptember 18-án találkozót tart Firenzében a téma iránt érdeklődőknek, de interneten is lehet a megbeszéléshez csatlakozni.
A dél-karolinai iskolaigazgató és ismert érdekképviselő szerint újfajta tudásiskola van kialakulóban a könyvtárak körül. Ez az iskola túlmutat az adatokon és az információkon, segít az embereknek és a közösségeknek értelmes döntéseket hozni. Ez átfogó megközelítése a különböző tudományágaknak elméleti és gyakorlati síkon. Megnyilvánul többek közt a holland FabLabokban [ld. a KIT-ben pl.: link ; link ], a kanadai MOOC képzésekben vagy EU-s elosztott digitális könyvtári mesterképzésben.
Eddig a tapasztalatokat a könyvtárosok email levelezőlistákon, tweetekben és Facebook bejegyzésekben osztották meg. A rendezvény lehetőséget ad az eddigi jó gyakorlatok egyesítésére. Továbbá egy ütemterv kitalálására, hogy új könyvtári szolgáltatások jöhessenek létre. A távlati cél egy nemzetközi hálózat kialakítása, ahol a projektek megbeszélhetők és támogathatók. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról