Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megnézhető-e könyvtárad belseje a Google Maps-en? - hogyan lehetséges?

Terjednek a 360 fokos képek és videók. A felhasználóknak tetszik az interaktivitás és a körbenézés lehetősége. A Google Utcakép (Street View) tette népszerűvé ezeket a fotókat, de eleinte csak sajátjait jelenítette meg. Ma a felhasználók is közzé tehetik ilyen anyagaikat a Facebookon és egyes Google-felületeken. A Google Térképen és az Utcaképen virtuális túra is létrehozható gömbpanoráma képek összekötésével. Ez remek lehetőség cégeknek, boltoknak, vendéglátóhelyeknek és intézményeknek, hogy bemutassák szolgáltatásaikat.
Innen a könyvtári túrát ötlete is.
1. független szolgáltató örökíti meg az épületet az utókornak
2. az is láthatja ezt az épületet belülről, akinek nincs lehetősége felkeresni
3. a legfontosabb: leendő olvasók is körbenézhetnek, így nem ismeretlenül lépnek majd az épületbe. A nyitva tartási időben készült fotókon láthatják pl.: vannak kellemes zugok, ahol fiatalok beszélgetnek egymással. Láthatják gyűjtemény gazdagságát, és az egyes témájú könyvek elhelyezkedését.
A Halis-könyvtár virtuális túrája 62 darab 170 Megapixeles gömbpanorámából áll. A felkerülés utáni első három napban összesen 2000, 2 hét alatt összesen pedig 4500 megtekintés volt.
Virtuális túrát készítette: kep360.hu link (Szörényi Szabolcs közlése alapján)

Régebbi hírforrás(ok): A Google Street View-ban a Debreceni Egyetem Könyvtára (videó) link 10 könyvtár a Google Street View-ban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról