Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárbezárás is felmerül

Egyre több önkormányzat készít vészforgatókönyvet a gazdálkodásuk egyensúlyban tartása érdekében. Költségvetésüket még az év elején fogadták el, azonban az energiaárak olyan mértékben emelkednek, hogy sok településen azt sem tudják, miből fizetik ki a rezsiszámlákat. Próbálnak takarékoskodni, emellett beruházásokat, fejlesztéseket, karbantartásokat halasztanak el. Az ATV Híradójának riportja.
A Hajdú-Bihar megyei Polgár önkormányzata is nehéz helyzetbe került az energiaárak emelése miatt. Most vészforgatókönyvet készítenek, amelyben az óvodai csoportok összevonása, a könyvtár bezárása, vagy éppen a közvilágítás csökkentése is szerepelhet.
"Ilyen szempontból nagyon-nagyon nehéz helyzet elé nézünk, és, hogy megtaláljuk a megoldást, az nagyon nehéz kérdés. Nagyon-nagyon fájdalmas lesz és megismétlem: szükség lesz az önkormányzatok számára központi költségvetési támogatásra. Másképpen a rendszer működésképtelenné válhat" - véli Tóth József polgármester.

Nagykanizsán az uszoda várható költségei jól mutatják, mire lehet számítani. Itt a villany ára a tavalyinak 15-szörösére, a gáz pedig több mint 25-szörösére emelkedik majd. A bizonytalanság itt is érezhető, mert sok esetben az év végéig látnak csak. Fodor Csaba önkormányzati képviselő szerint, hogy mi lesz december 31. után, "azt nem látjuk."
"Ez egy elhibázott kormányzati politikának köszönhető" - véli. A települések jó részén abban bíznak, hogy a kormány segít majd a bajba került önkormányzatoknak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról