Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárbuszon - almás pite és túrós palacsinta a fizetség

Négy keréken viszik a kultúrát a Baranya megyei falvak életébe a könyvtárbuszok. Nem csak irodalmat kínálnak, hanem az olvasók kérésére önéletrajzot, álláskereső levelet írnak, gyógyszert váltanak ki. Van, aki csak beszélgetne. Legtöbbször almás pite és túrós palacsinta a fizetség.
- Kilencen voltak a buszon. Ez már magas látogatottságnak számít.
Olvasom a kölcsönzők életkorát a jelenléti íven: 18, 5, 12, 9, 24, 69, 64, 68, 62. A Baranya megyében szolgáló két könyvtárbuszt a fiatalok és az idősek látogatják. Úgy látszik, a középkorúaknak nincs idejük olvasni.
A girbegurba utakon kanyarogva megtudom, hogy kétezer-ötszáz könyv, DVD, hangoskönyv található a fedélzeten. A magyar klasszikusokat, Jókait, Krúdyt, Kosztolányit kevesen olvassák, a hangoskönyvet pedig még fel sem fedezték a falusi emberek. Igaz, amikor halloweenkor tököt faragtak egy faluban, hangoskönyvet kölcsönöztek, hogy faragás közben azt hallgassák. Előfordult már, hogy a tizenévesek horrort szerettek volna kivenni, vagy a felnőttoldalakat keresték az ingyeninterneten.
Meg is nézzük az egyik gép keresőjében az előzményeket: ?autós játék, főzés, zombi, horrorbohóc, malacvágás, Petőfi Sándor utca, nuna, punci és ingyenes pornó?.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról