Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtárfejlesztési tervek Szekszárdon

Az Ünnepi Könyvhét vidéki megnyitóját Szekszárdon tartják június 7-én. Az író-olvasó találkozók, bemutatók mellett hosszú idő óta először lesz valódi könyvvásár a megyeszékhelyen. ...
A könyvtár link udvarán könyvvásár lesz, nem is akármilyen, hiszen a Libri teljes ünnepi kínálatát lehozza. Ez azért örömteli, mert az utóbbi években nem jöttek a kiadók Szekszárdra. A Librivel egyébként a könyvtár hosszú távon szövetkezne, a költözés ugyanis alapot adhat arra, hogy a bibliotéka olyan terveket szőjön, amelyek eddig vágyálomnak tűntek. - Amióta kiderült, hogy lesz új épület, őrült nagy az érdeklődés a megyei könyvtár iránt. Több civil szervezetnél jártam már, ez pedig azért hasznos, mert szeretnénk tudni, ők mit szeretnének kapni a könyvtártól, szerintük mit jelent a könyvtár. Közben mindig kiderül, sok mindent nem tudnak rólunk. Például, hogy bekapcsolódtunk az e-kereskedelembe, és mert hagyatékokat adnak át nekünk, egyfajta antikváriumként is működünk - mondta az igazgató.
Arról is beszélt, hogy olvasás alapú társadalmunkban a könyvtár fontossága megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor a bibliotékák szerepe a közösségteremtés. Ez most a rossz adottságú épületben is működik, ugyanakkor az új épület új feladatokat jelent. Szeretnének nyitni például a kamaszok felé, és jó volna, ha sokaknak az otthon, a munkahely után a könyvtár jelentené a harmadik legfontosabb helyet az életükben. Azt is megtudtuk az igazgatótól, hogy a szolgáltatás bővítést illetően érdekes példákban bővelkedik a világ, sok helyen kávézó, Békéscsabán 3D nyomtató, egy dán gyűjteményben pedig CNC varrógép működik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról