Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárhigiénia vírusos időben - Bármilyen laptopot érintőképernyőssé alakít ez a kis szerkezet

Szép, új világot ígér az érintőképernyős laptopokra vágyó, de ezért magasabb árat fizetni nem tervező felhasználók számára egy kaliforniai startup, amely egy kerti slag locsolófejére emlékeztető kis eszközzel varázsolja át a monitorokat érintéssel vezérelhetővé. Az egérfunkciókat kiváltó kézmozdulatokat egy láthatatlan lézerháló érzékeli a képernyő előtt, így aztán a duplakattintástól a lapozásig szinte bármit megtehetünk az ujjainkkal, amit korábban csak egérrel tudtunk.
Bár az okostelefonokat és tableteket ma már elképzelni sem tudnánk érintőképernyő nélkül, a laptopok és számítógépek monitorjain még mindig természetesnek vesszük a billentyűzettel, érintőpaddal vagy egérrel történő navigációt. Mindeközben egyre több olyan új alkalmazás születik, amelyek egyre inkább megkövetelik az érintésvezérelt funkciót a digitális eszközöktől. Ebből a szükségből született meg a Bluever kaliforniai dizájntechnológiai startup ötlete is, amely küldetése szerint hétköznapi használati tárgyakat alakít át csatlakoztathatóvá, vagy szereli fel azokat újabb okosfunkciókkal. Az elmúlt másfél évben például azon dolgozott, hogy a laptopok és számítógépek monitorját egy viszonylag olcsó, kisebb szerkezettel érintőképernyővé alakítsa át - írja cikkében a Gadget.com.
A fejlesztők szerint az eszköz képes az ujjmozgásokat azonnali és pontos egérhasználati parancsként értelmezni, így aztán lehet rajta rajzolni, kattintani, a lap aljára görgetni vagy a kijelölés funkcióval mappákat áthelyezni pont úgy, ahogyan ezeket az egérrel is szoktuk. És tehetjük mindezt járványbiztos gumikesztyűvel a kezünkön, vagy a finomabb mozdulatokhoz akár érintőképernyőkhöz használt tollal is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról