Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtári illemszabályok (az Ötvenentúl megfogalmazásában)

A könyvtár ma már nem csupán könyvek kölcsönzésére használható, valójában kulturális közösségi helyként is funkcionálhat. Persze az olvasó- és könyvtárlátogató-barát szemlélet nem azt jelenti, hogy néhány alapvető viselkedési szabályt ne kellene betartanunk, elsősorban azért, hogy se a könyvtárosok munkáját, se a könyvtárban tartózkodók elmélyülését ne zavarjuk meg.
Ahhoz, hogy a velünk egy térben tartózkodók ideális körülmények között, rendeltetésszerűen tudják használni a felkínált szolgáltatást, a lehető legdiszkrétebben illik viselkednünk. Ez konkrétan azt jelenti, hogy lehetőleg kerülni kell a hangos beszédet, illetve csevegést például más könyvtárlátogatóval, vagy a már jó ismerősnek számító könyvtárossal, de a telefonálást is. A könyvtárban zenét hallgatni csak fülhallgatóval szabad, amit a könyvtárostól lehet kérni, hacsak nem a saját okostelefonunkra feltöltött zenét hallgatunk a fülünkbe helyezett hallgatóval.
A legtöbb - különféle típusú - könyvtár "működési szabályzata" tiltja az étkezést az olvasótermekben és kölcsönzőhelyiségekben, valamint innivalót is csak zárható palackban lehet bevinni. Az ide vonatkozó rendelkezéseket illik komolyan venni, hiszen a könyvek állagának védelmét szolgálják. ...
A szabadpolcos könyvek besorolási rendjének megőrzése érdekében a polcokról levett könyvet illik a helyére visszatenni. A kiemelt kötetet, amennyiben úgy döntünk, hogy nem kölcsönözzük ki - vagy az eredeti helyére kell visszahelyezni, vagy a polc előtti asztalon kell hagyni, hogy a könyvtáros sorolja be oda, ahová való.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról