Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári naptár - Trianonban gondolkodnak

A Jókai Mór Városi Könyvtár link Trianon emlékművek Veszprém megyében 1920-2020 című jövő évi falinaptárát Áldozó Tamás polgármester és Hermann István könyvtárigazgató mutatta be a sajtónak pénteken.
Az intézmény hetedik színes falinaptára válogatást ad a pápai járás, illetve a megye településein (Bakonytamási, Balatonalmádi, Nagygyimót, Homokbödöge, Kislőd, Balatonfüred, Tapolca, Pápa, Veszprém, Csót, Vaszar, Várpalota) szépen gondozott és főhajtással koszorúzott emlékműveiből.
- Az 1920-as évektől állami támogatással készültek ilyen emlékművek. 1948 után a kommunista hatalom a proletár internacionalizmus keretében igyekezett visszafogni a nemzeti összetartozás tudatát. Sok emlékművet leromboltak. Újabbak létrejötte, illetve a régiek pótlása csak 1990 után, a nemzeti kormányok alatt és az öntevékeny civil szervezetek működésével történt meg - tette hozzá az igazgató.
A képeket költők, írók Trianon gyalázatára emlékező szavai, idézetei egészítik ki. A László Szabolcs pápai hagyományőrző által kezdeményezett naptárt a könyvtár a Veszprém megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával adta ki.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról