Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári népszámlálás - tapasztalatok: nem használtuk ki

Innovatív és logikus szakmai megállapodás volt, hogy a könyvtár meglávó kompetenciáival segíti a népszámlálás folyamatát. Vö.: link .
A Könyvtárosok Facebook-csoportban a tapasztalatokat firtató kérdésre
link kapott válaszok egyszerű összegzése:

1. Megfelelőnek bizonyult-e a könyvtárak felkészítése? - Nem igazán; voltak, akik a használóktól értesültek. Kevés volt a felkészülési idő, a kapott információ szegényesnek bizonyult. Másrészt volt, aki könnyedén vette az akadályokat. Informatikai problémát senki nem jelzett.

2. Milyen előre nem látott események fordultak elő? - A művelethez szükséges diszkrét légkör kialakítása több helyütt problémát jelentett, de előfordultak higiéniával kapcsolatos problémák is.

3. Jellemzően kik az ügyfelek? - Olyan emberek, akik szolgálatára a könyvtárosok kevéssé vannak felkészülve: koruk, anyagi és intelletuális helyzetük miatt hátrányosabb helyzetű emberek.

4. Van-e tapasztalat az esemény hosszabb távú szakmai nyereséggé fordítására? - A válaszokból nem tűnt ki erre vonatkozó szándék illetve gyakorlat. - Tanúságos, hogy nincs arra reakció, hogy bárki is kihasználná a lehetőséget potenciális használók becsatornázására.

Szintén elgondolkodtató, hogyok Facebook-csoport nyilvánosságát sem vállalták ahhoz, hogy nyilatkozzanak. (összeáll.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról