Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros - ha szolgáltató - és ha ügyfél

Könyvtárosként is elvárásokkal lépünk fel szolgáltatókkal szemben. Fontosnak tartjuk, hogy ne a szolgáltató szempontjai szerint, hanem a mi igényeink szerint közeledjen felénk, legyen az ügyintéző, pék vagy fodrász. Nemigen érdekelnek a fodrász kiválósági és minőségi kitüntetései, a lényeg, hogy velünk barátságos legyen és meg legyünk elégedve munkája eredményével. Adjon magabiztosságot megjelenésünkben!

Változik a leányzó fekvése, amikor mi vagyunk szolgáltatók, fejünkben a szabványokkal, őrzendő szakmai hagyományokkal, elképzeléseinkkel a helyes szolgáltatásokról. És burkolt nemtetszéssel vesszük tudomásuk, ha egyre kevesebben térnek be hozzánk. Ilyenkor nemritkán gondolunk a használók igénytelenedésére, a műveletlenség terjedésére. Mindezekkel saját arculatunkat igyekezünk menteni - praktikusan a szembenézést kerülve.

Így újra és újra:
- Kikerülnek kezeink közül olyan kiadványok, melyek pl. probléma vagy célok megoldása helyett példát szolgáltató országok szerint mutatják be a témát - ahogyan praktikusan senki nem keres. Viszont: kipipálhatjuk a tevékenységet, a ráköltött időt és forintokat.
- Körbedicsérjük magunkat bennfentesként kitüntetésekkel, minőségi díjakkal.
- Fenntartjuk e kettős mérce kultúrát látszatként, amíg csak lehet, ellenállva minden felülvizsgálati kísértésnek.

Maurice B. Line könyvtári tanácsadó 30 éve hívta fel a figyelmet arra, hogy a könyvtárak a menedzsment-tevékenységek közül az (ön)ellenőrzést - azaz a visszacsatolást - hanyagolják el leggyakrabban. Úgy tűnik: felmérések, elemzések hiányában észrevétele a minőségirányítási tanfolyamok, kitüntetések, körbedicsérések ellenére továbbra is aktuális. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2022. július 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtaros_-_ha_szolgaltato_-_es_ha_ugyfel
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról