Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros bruttó átlagkereset: 290 ezer Ft (2021)

A cikk a pedagógusok keresetéből indul ki, és több, 2021-es kimutatás segítségével mutatja be a társadalmi (fizetési) ranglétrán e helyüket. Az egyik diagram összehasonlításként mutatja a könyvtárosok bruttó átlagkeresetét is - a pedagógusok között legkevésbé megbecsült, a gyerekekre a pedagógusok között talán a potenciálisan legnagyobb hatást gyakorló óvodapedagógusok szintje alatt. (MG)

Borzasztóan alulfizetettek a magyar pedagógusok - nem nehéz ezt a következtetést levonni, ha végignézünk a Központi Statisztikai Hivatal foglalkozásokra lebontott béradatain.
A KSH több száz szakmára gyűjti össze a fizetési adatokat, ezt itt végig lehet böngészni, mi nagyrészt olyan foglalkozásokat válogattunk ki, amelyek reális alternatívák lehetnek egy pedagógus számára. Nem valószínű például, hogy egy pályaelhagyásról gondolkozó biológiatanár hirtelen átképezné magát ügyvédnek (pedig még sokkal jobban keresne), annál jobb esélyei vannak, ha biológusként akarna új munkahelyet keresni.
Nagyjából minden reálisan szóba jövő helyettesítő szakma jobban fizet, mint a tanári. De persze elmehet kalauznak is - egy általános iskolai tanítói munkánál ez is jobban fizető választás, és csak egy kicsit több nehéz magaviseletű emberrel kell valamit kezdenie. (HVG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról