Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok bűnügyei -- mégsem jut eszébe senkinek az általánosítás

Az amerikai LISNews könyvtári online hírgyűjtő szolgálat rendszeresen beszámol a könyvtárosok által elkövetett bűntettekről is. Tehát nem csak a napos oldalt szemléli. Amiből természetesen senkinek sem jut eszébe azt gondolni, hogy a könyvtárosok bűnözők lennének, vagy a könyvtárak veszélyes helyek lennének. Feltehetően inkább az ellenkezője igaz. Az árnyas oldalon pedig semmi meghökkentő nincs. Az amerikai Pontiac város korábbi könyvtárigazgatója tízezer dollárt sikkasztott. Egy Sierra Leone-i könyvtáros a rá bízott 46,650 amerikai adománykötet 70%-át saját céljaira használta fel. Egy kanadai könyvtárosnő pedig egy nyári táborban túl bizalmas viszonyba került egy 15 éves fiúval. S ugyan a kapcsolat a két fél beleegyezésével történt, az illetékes hatóságok felszólították a könyvtárost a viszony felfüggesztésére. A könyvtár bűnügy színhelye is lehet. A rendőrség Lafeyette megyében letartóztatott egy férfit, aki közszeméremsértően mutogatta magát a megyei könyvtárban.
Könyvtári bűnügyek feltehetően mindenütt előfordulnak. Akkor is, ha nem derül ki, vagy csak a nyilvánosság elől zárja el a könyvtár az ügyet. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról