Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosok munkáját könnyíti az OPKM - szolgáltatások egy helyen

A könyvtáros kollégák részéről érzékelhető az érdeklődés az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) link könyvtárszakmai fejlesztései, szolgáltatásai iránt is. Az elmúlt időkben egyre több fejlesztéséről, újításáról adtunk hírt (itt, a KIT oldalain is) és publikáltunk részletes leírásokat. Ezek egy része csak a szolgáltatások mentén volt elérhető, más része pedig meg sem jelent a honlapon. Most ezzel az új menüponttal, kb. 1 óra alatt ezeket a fejlesztéseket a szakmabeliek, a könyvtárosok számára láthatóbbá, egy helyen megtalálhatóbbá tettük.
Létrehoztunk egy oldalt link , ahol összegyűjtöttük régebbi és újabb fejlesztéseinket, szolgáltatásainkat. Ez egy lista, rövid annotációval és a honlap megfelelő részeire mutató linkekkel. Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel más könyvtárakat, könyvtárosokat is azok használatára, bevezetésére buzdítsunk.
A felületről a következő szolgáltatások érhetők el: a képernyőtámogatásos chatreferensz, a webinárium, a szöveg nélküli képkönyvvel kapcsolatos anyagok. Felhívják a figyelmet a tezaurusszá fejlődő tárgyszójegyzékükre, bibliográfiáikra, egyedülálló folyóirataikra és a kifejezetten gyermek- és iskolai könyvtárosoknak ajánlott oldalaikra.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról