Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárosoknak a belépés ingyenes -- ha jó a kedve az osztrák ügyintézőnek

A magyarországi könyvtárakban -- több olasz- és bajorországi kutatóhelyhez hasonlóan -- a könyvtárosok számára a belépés ingyenes és viszonylag zökkenőmentes. Nem így a bécsi Osztrák Nemzeti Könyvtárban. Tájékoztató könyvtárosként -- a munkakörömmel összefüggésben -- a múlt héten néhány napig Bécsben kutattam. Amikor a beiratkozásnál a szokásos előzetes telefonok, emailek után személyivel, meghívólevéllel, lakcímigazolással, kollégák névkártyájával sorra kerültem, megkért az ügyintéző, hogy várjak, mert iskolás csoport jön. Húsz perc után, amikor már a harmadik gyereksereg is bevonult, megtudtam, hogy ingyenes belépő nincsen, éves jegyet pedig csak online lehet megigényelni -- pár napi határidővel. A másfél eurós (számla nélküli) napijegy csak aznapra érvényes, előre nem váltható. Így hát békésen, bekölnizve, joviális eleganciával a rövid, feszes egyhetes kutatóidőmből összesen mintegy két órát felesleges pulttámasztással töltöttem. Az Osztrák Nemzeti Könyvtár pedig kinevettette magát 6 euróért. (L.K. Steller -- Regensburg)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról