Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtárost kölcsönöz a Klebelsberg Könyvtár

Kölcsönözz ki egy könyvtárost! című innovációjával szakdolgozatokhoz, tudományos munkákhoz nyújt szolgáltatást az SZTE Klebelsberg Könyvtár. A személyre szabott konzultáción a szakirodalom felkutatásában, az információs források kezelésében kap hasznos tanácsokat a szakdolgozatíró.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtárban öt évvel ezelőtt rájöttek, hogy a szakdolgozatra készülő hallgatók hajlamosak túlságosan is szűkszavúan, sietve kommunikálni a pult mögött ülő könyvtárossal. Az információs források feltárása, a módszertani segítségnyújtás viszont éppenséggel több beszélgetést igényelne. Ebből született meg a Kölcsönözz ki egy könyvtárost! című innováció, amely ma már évente 100-200 szakdolgozat tudományos minőségére van kedvező hatással.
Könyvtárost olyan hallgatók "kölcsönözhetnek", akik szakdolgozatuk, beadandó dolgozatuk készítésekor szeretnének személyre szabott segítséget a szakirodalom hatékony kereséséhez, a bibliográfia összeállításához, a források helyes hivatkozásához. A könyvtári szolgáltatást igénybe vehetik azok a hallgatók is, akik éppen csak ismerkednek a könyvtári katalógusok használatával, és azok is, akiknek speciális szakirodalomra van szükségük, vagy szeretnék formailag ellenőriztetni készülő szakdolgozatukat.

A szolgáltatáshoz a könyvtár weboldalán elérhető jelentkezési űrlapon lehet időpontot foglalni. A hallgató itt megadhatja kérdéseit, a tervezett dolgozat tudnivalóit, amelyek alapján visszaigazoló e-mailt fog kapni az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak a téma területén szakértő könyvtárosától. Konzultációjuk a könyvtári mikrokörnyezetben zajlik majd, a könyvtáros bemutatja a szakirodalmi kutatás módszereit és válaszol a hallgató kérdéseire. A személyes találkozáson kívül a Covid19-járvány óta online, a Google Meet felületén is lebonyolítható a konzultáció. A találkozó tervezett időtartama 1 óra, de szükség esetén a hallgatók második konzultációra is bejelentkezhetnek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról