Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárszakmai tudásportál -- cseheknek

A Brnói Könyvtár- és Információtudományi Tanszék partnereivel együtt olyan tudásportált hoz létre, amely a kommunikáció, a tartalommegosztás és az online képzés hatékony színtere lehet. A Knihovna.cz doménnevet a könnyű felidézhetőség és erőteljes hatás miatt választották. A portál együttműködésen alapulva megkönnyíti a tudás megosztását, a könyvtárosoknak, információs szakembereknek, pedagógusoknak és diákoknak horizontális hozzáférést biztosítva az elektronikus tananyagokhoz. 2011 folyamán a portál szolgáltatásaként több (13) alportál kezdte meg működését: szerzői jogok, akadálymentesség, tagok, olvasók, digitális, közösségi, kurzusok, eszközök, virtuális, kutatások, webinárium, weboldalak és wiki témákban. A projekt a könyvtárosok, informatikus könyvtáros hallgatók és tanárok rendszeres tájékoztatását szolgálja, valamennyi csehországi könyvtár- és információtudományi felsőoktatási képzést támogatva. Olyan tudásbázisul szeretne szolgálni, ahol a tudáskezelést hitelesítés, kodifikálás, tudásmegosztás és közvetítés erősíti meg. A formális és a nem formális képzés számára egyaránt újdonságokkal szolgál a portál. A közösségi hálókon keresztül a foglalkoztatottak különböző képzési formákban vehetnek részt. (ref.: Prókai M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról