Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Következetes könyvtári piacvesztés

A HVG decemberi Háló mellékletében (dec. 7., p. 20.) a pécsi internetkávézókat mutatja be. Könyvtár ez alkalommal sincsen köztük. A cikkben közölt fotón a használó könyvek társaságában ül a gép előtt. Ebből az összképből az látszik, hogy a könyvtárak nem kívánnak az internetkávézók versenytársai -- azaz 21. századi naprakész információs bázis --lenni. Ez természetesen egyfajta döntés és nonverbális kommunikáció. Csupán az a kérdés feszeng bennem, hogy akkor mi szeretne a könyvtár lenni? A fiatalabb generáció egyre növekvő hányadban az internet gazdagodó kínálatát veszi információforrásnak (az arányaiban lassan vissza szoruló tévé mellett), a fizetőképes információkeresők a források kombinációját kínáló független információs tanácsadókhoz kezdenek fordulni. A piacvesztés tehát tart. Vajon meddig? És mikor tudatosul? (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor
2002. december 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kovetkezetes_konyvtari_piacvesztes
Régebbi hírforrás(ok): Mikulás Gábor
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról