Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közel másfél milliót fordítanak egy holland átlagkönyvtárosra

(javítva) A Holland Statisztikai Hivatal 2016-os adatai szerint egy könyvtárosra való munkaadói ráfordítások kb. a felét keresik az olajipari alkalmazottakénak. Ugyanakkor a ráfordítások - évi 55.000 euró - azonosak a múzeumok és a természetvédelem alkalmazottai esetében. Ez kisebb összeg, mint a teljes idős holland ráfordítás. Az ellentmondás persze benne van, ha azt vesszük, hogy - mint a cikkíró írja - a tudás és az információ a szervezetek jövőbeni működésének feltétele, és a személyes fejlődés a legjobb biztosítéka. [Lehet, hogy mégsem az információban, tudásban a hatalom? Vö.: link ]
A könyvtárosokra való ráfordítás 2019-ben akár 1,5%-kal emelkedni fog. Érdekes egybevetést kínál az a felmérés, melyben az egyes munkavállalókat megkérdezték: mennyiben látják úgy, hogy hogy munkájuk haszontalan, és nem ad hozzáadott értéket a társadalom számára. Nos, ebben a felmérésben - akár a tűzoltók, a szülésznők és az általános iskolai tanárok - a könyvtárosok is 0%-ot jeleztek. (ref.: MG)
- S hogy mennyit kap kézhez a holland könyvtáros? A navi átlagbér 1850 és 2812 euró között van - tudatta a KIT-tel Kees Teszelszky. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): MKE: hatékonyan érdekképvisel, kivéve a béremelést és az életpálya-modellt link Miért keres többet egy aldis pénztáros, mint egy egyetemet végzett közalkalmazott? link Könyvtárosok átlagfizetése - nyers, statisztikai adatok, 2015 link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról