Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közép-Európa legkorszerűbb könyvtárbuszát adták át Pécsen

Közép-Európa legkorszerűbb könyvtárbuszát üzemeltetheti a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont; a 100 millió forintért vásárolt járművet hétfőn adták át Pécsen.
'A könyvtárbuszlink Baranya 5 kistérségének 27 települését járja majd heti 4-5 napos munkarendben és hétvégi nyitva tartással, hogy a könyvtári szolgáltatások ott is elérhetőek legyenek, ahol nincsenek kiskönyvtárak' -- mondta Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár igazgatója az átadási ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón.
Hozzátette: az európai uniós pályázati forrásból vásárolt, akadálymentesített és a fogyatékkal élők számára is használható busz egyszerre 4 ezer dokumentumot, főként könyvet és folyóiratot visz magával, felszerelése pedig egyedülálló Magyarországon. 'A jármű műholdas parabolaantennája és laptopjai nemcsak a szélessávú internet-hozzáférést biztosítják a használóknak, hanem a tudásközpont egymillió dokumentumot tartalmazó adatbázisának elérését is. Így amit a buszon nem találnak az olvasók, azt megrendelhetik és legközelebb elvisszük nekik' -- mondta.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról