Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közérdekű adatok a világhálón

Az Országgyűlés elé került az elektronikus információszabadságról szóló törvényjavaslat, mely 2006. január 1-jétől előírja a közszféra által kezelt közérdekű adatok nagy többségének kötelező elektronikus közzétételét. A javaslat mellékletében szereplő általános közzétételi listában feltüntetett adatokat a közszféra egészére nézve kötelezően közzé kell tenni az interneten. Ezek az adatok az adott szervezet felépítésével, működésével, gazdálkodásával kapcsolatban tartalmaznak részletes információkat. A törvény kötelezően írja elő, hogy a jogszabály-előkészítés során a jogszabálytervezetekkel kapcsolatos legfontosabb dokumentumok már a szabályozási koncepció kialakításától kezdve az elérhetőek legyenek a világhálón. Arra is lesz lehetőség, hogy a jogszabálytervezeteket bárki véleményezhesse. A törvényjavaslat a jogszabályok hiteles szövegének internetes közléséről is rendelkezik. A Magyar Közlöny ingyenes elektronikus közzétételre kerül a megjelenés napján, a Hatályos Jogszabályok Elektronikus Gyűjteménye adott naptári napon hatályos valamennyi jogszabály hatályos szövegét az esetleges módosításokkal egységes szerkezetben fogja tartalmazni. Az interneten közzétett adatokhoz bárki, bármikor, ingyenesen, azonosítás nélkül hozzáférhet majd. A közzétett adatokat főszabály szerint egy évig nem lehet eltávolítani a honlapról. - F: jún. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról