Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Közhasznú munkavégzés -- digitalizálnak, retusálnak, oktatnak napszámban

Hamarosan Nagykanizsa még több intézményében találkozhatunk közcélú munkásokkal. ... A második legnagyobb munkáltató a Halis István Városi Könyvtár, ahol 26-an tevékenykednek a közcélú foglalkoztatási program keretében. Megjegyzem, még manapság is sokan lapátos munkára gondolnak, amikor közcélú munkáról hallanak, pedig ez már nem teljesen igaz. Természetesen, ilyen is előfordul, de van, aki hivatalsegédként, vagy adminisztrátorként dolgozhat, attól függően, mi a végzettsége.
A Halis István Városi Könyvtárban dolgozó közcélú foglalkoztatottakkal a bibliotéka minden részében találkozhatnak az olvasók. Többek közt olyan feladatokat bíznak rájuk, mint a ruhatár kezelése, eszközök, berendezési tárgyak, bútorok karbantartása, vagy a dokumentumok digitalizálása. A közmunkások Czupi Gyula igazgató (jobbról) szerint gazdagítják a könyvtár tevékenységét. -- Közmunkásaink segítségével például a korábbinál is közvetlenebbül tudjuk megszólítani olvasóinkat, ugyanis a 12 ezer példányban készített időszaki hírleveleinket ők juttatják el hozzájuk -- mondta Czupi Gyula igazgató. -- Sőt, idősebb, kevésbé járatos internethasználóinknak is tudnak segítséget nyújtani, ha elakadnának a világhálón. A múlt év októberétől kezdve 100 olvasónkat vezették be az infosztráda rejtelmeibe. A bibliotékát tehát komolyan gazdagítja a munkájuk, jelenlétük.
Bicsák Erika április 30-ig dolgozhat a könyvtárban. -- Június óta vagyok itt, s nagyon megszerettem a munkám - így a fiatal hölgy, aki korábban boltvezetőként dolgozott. - Nagyon nehéz álláshoz jutni manapság, így mindenkinek jól jön a közfoglalkoztatás, a baj csak az, hogy ideiglenes. Azért titkon azt remélem, maradhatok majd április után is...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról