Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Közkönyvtárakból is raboltak az orosz megszállók Ukrajnában - pszichológiai hadviselés

Felbecsülhetetlen értékű aranykincseket, festményeket raboltak el az oroszok az ukrán múzeumokból. Több múzeumot is kifosztottak orosz katonák Ukrajnában, az ott talált műtárgyakat pedig Oroszországba szállították. A fosztogatás nemzetközi szaktekintélyek szerint akkora, hogy az csak a II. világháború alatti, szinte egész Európát érintő náci fosztogatáshoz mérhető. Az ukrán kormány szerint a nemzeti kincsek eltulajdonításának nem igazán a profitszerzés volt a célja, hanem inkább az ország nemzeti örökségének, és így történelmének megsemmisítése.

A mindennapos légitámadások és a civilek ellen elkövetett brutális atrocitások mellett az ország kulturális örökségének elrablása, és a legfontosabb, legintenzívebben védett nemzeti kincseinek, az ukrán nép őseitől származó, több ezer évre visszatekintő emlékeinek eltulajdonítása pszichológiai hadviselés is egyben. Ez pedig egészen extrém méreteket öltött sok helyen: parkokban található bronzszobrok, közkönyvtárakból elvitt könyvek, de még az állatkertek sem úszták meg a rablást - mindent bedobozoltak és elszállítottak Oroszországba, kifosztott épületeket, üres polcokat és ketreceket, kifutókat hagyva maguk után.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról