Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kreativitást vizsgált a PISA: megfigyelés, adatgyűjtés és elemzés, együttműködéssel

Ha nincs társadalmi mobilitás a hozzá kapcsolódó tudástőkével, akkor kibontakozás sincs. A 2012-es PISA-mérés (az OECD-országok 15 éves tanulóinak vizsgálata háromévenként) eredményeit fölidézve szomorú következtetéseket von le. - A teszten vizsgálták a kreativitást. A diákoknak környezetvédelmi és városgazdálkodási dilemmákat tömörítő feladatot kellett online megoldaniuk, csoportosan. Szükség volt egyéni elemzésre is, de a feladatot közösen kellett megoldani. Ettől volt komplex a feladat: megfigyelési, adatgyűjtési és elemzési feladatokat kombinált az együttműködési képességgel. Kellett hozzá digitális írástudás, matematikai tudás, természettudományos ismeret és szövegértés is. A magyar diákok egyharmada bele sem kezdett a munkába - ismertette a sokkoló tényt. Hozzátette: egy ilyen feladatban vannak technikai részletek is, az például, hogy a csoportmunkában részt vevők vezetőt választanak maguknak, aki összehangolja a munkát. Mivel a magyar diákok az átlagos magyar közoktatási intézményekben még soha életükben nem dolgoztak csoportban, így azt sem tudták, hogyan kezdjenek hozzá a feladat megoldásához. A PISA-mérés szerint az európai országok közül csak Bulgáriát és Macedóniát előztük meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról