Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Külső és belső kapcsolatok - mint könyvtárosi kompetenciakörök

A márc. 3-i MKE-féle kompetencia-konferencián (korábbi híreink: link link ) elhangzott el még két, könyvtáros kompetenciával kapcsolatos fontos problémakör:
1. A szakmán belüli hálózatok épsége / töredezettsége (ki kivel működik ill. nem működik együtt) melyben a törésvonalak komolyan visszavetik a szakmai teljesítményt
2. A szakmán kívüli hálózatokhoz kapcsolódás kompetenciái, melyek szintje alapvetően befolyásolja a szakma külső elismertségét, fennmaradásának esélyét, a könyvtárosi utánpótlást, a költségvetést, a könyvtárosi önkép egészségét. (MG)
- Ulrike Lang, Anna Maria Tammaro szólt a témáról. Többen szóvá tették, hogy a könyvtáros képzettség valamely más tudományághoz kötődő szak elvégzése nélkül elég korlátozott relevanciájú. A bolognai rendszer egyik fő kihívása, hogy milyen szinten biztosítsa a korábbi többszakossághoz kötődő kompetenciák, tájékozottság megszerzését, elsajátítását. Az interdiszciplinaritás, többszakosság fontosságát Hajdu Ágnes alapvető követelményként említette.
Tammaro kiemelte az iSchool mozgalmat, ahol az informatika és a menedzsment konvergenciája a könyvtár és információtudományi területekkel igen jelentős. (Németh Márton)

Hírforrás: KIT-információ
2016. március 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kulso_es_belso_kapcsolatok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról