Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kulturális statisztika - néhány gombnyomásra

Az éves kulturális statisztikai adatok összeállítása minden könyvtár számára sok munkával járó feladat. Az állományadatok többnyire az IKR-ből nyerhetők ki, de kiszámításuk korábban nehézkes volt, számos ponton. Nemrég azonban a korábban használt IKR-ünket Liberty-re cseréltük, és annyit biztosan el tudok mondani, hogy a számos új szolgáltatás mellett nagy könnyebbség, hogy a KultStat azon adatszolgáltatási igényét, amelyek az állományadatokra vonatkoznak pár kattintással lekérhetjük. Ezek az adatok a könyvtárosi felületről roppant egyszerűen, néhány kattintással megjeleníthetőek, sőt a Liberty csapata elkészített egy olyan, beépített riportot, ami kimondottan a KultStat-hoz szükséges adatokat jeleníti meg számunkra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a könyvtáros - a rendszerben elérhető statisztikai kimutatások közül -kiválasztja a KultStat elnevezésűt, beállítja, hogy mely időszakra vonatkozóan kíváncsi az adatokra, majd pedig kiválasztja, hogy ezeket word, excel vagy pdf file-ban szeretné lekérni, és már csak annyi feladata van, hogy rákattintson az OK gombra. Aki könyvtárosként e kimutatás elkészítésével (is) foglalkozik, annak nem kell magyaráznom, hogy ez mekkora segítség. (Winkler Bea)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról