Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kurrens helyismeret - Felzárkózhatunk Grúziához

Az első elképzelés az úgynevezett ?Okos Térkép? lett. E program keretében egy olyan internetes portált szeretnének életre hívni, melynek célja, hogy a polgárok egyszerűen megismerhessék a városban zajló építkezések és egyéb beruházások adatait, ide értve, hogy a projektek milyen mértékben vannak hatással a környezetre. A térképen az adott területre rákeresve három különböző szintű információhoz juthatunk hozzá. Először az éppen zajló építkezéseket lehet megtekinteni, másodszor az ehhez szükséges engedélyeknek lehet utánanézni, illetve az ezekhez kapcsolódó fakivágásokat, zöld terület károsításokat is itt kell feltüntetni. Harmadik szinten az előre tervezett beruházásokat is nyomon lehet követni. A portálhoz készül egy alkalmazás is, amivel az állampolgári észrevételek, panaszok továbbíthatók a felelősök felé - hasonlóan a közkedvelt magyar Járókelő oldalhoz. Amint a panaszt az illető felküldi a rendszerbe, elindul egy óra, mely számolja azt, hogy a vezetés mennyi időn belül reagált az adott kérdésre, így kényszerítve őket gyors válaszadásra. Amint a város visszaküldi a választ, az megjelenik a portálon, így garantálva, hogy a lakosok mindig naprakész információkkal rendelkezzenek a kérdéseket illetően. Ide kapcsolódik a tervezett Tbiliszi Fórum létrehozása is, amely egy további platformot kínál a közösségi ügyek megtárgyalására. A program célja természetesen az, hogy a várost minél élhetőbbé tegyék, valamint, hogy a problémákat a város minél könnyebben és gyorsabban megoldhassa, az állampolgárok észrevételeit is felhasználva. A tervezett indulás 2019. január 1-e, a próbaidőszak március végére zárul majd le.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról