Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kvíztapasztalatok Nyíregyházáról - kérdések és ráfordítások

Múlt heti cikkünket link folytatva:
A diákoknak általános műveltségi, napi szintű világismereti, logikai és asszociációs képességüket fejlesztő kérdéseket készítünk - írja Csele Endréné és Parfinov Andrea, akik a kvízparti felelősei. Persze, bevonják az aktuális ünnepeket is: - Februárban nemcsak kérdésekkel, hanem álarcok, jelmezek segítségével is megidéztük a farsangot. Szívesen fogadták a diákok a Hol járunk? kérdéseket is, ahol egy-egy magyarországi megyét kellett kitalálni a megyében található nevezetességek alapján. Nagy sikere volt az irodalmi művekből készült képrejtvényeknek is. Az egyik legkedvesebb feladattípus lett a Kapcsolati kör, amelyben kilenc megfejtés között kell megtalálni a kapcsolatot. Próbára teszi a játékosok asszociációs képességét, hogy a látszólag össze nem illő válaszok között megtalálják a kapcsolatot.
Ráfordítások: A könyvtár költségvetéséből apróbb ajándékokat biztosított (jegyzettömb, toll, szaloncukor). Nagyobb ráfordítást igényelt maga a szervezés, kezdetben a csapatok toborzása, majd a havi felkészülés az említett témakörökből, kérdésekből, a bemutatóanyag elkészítése, munkaidőben és szabadidőben egyaránt, valamint a szponzorok, támogatók felkutatása és megnyerése, és az eredményhirdetés lebonyolítása.

Hírforrás: Móricz Zsigmond Könyvtár
2017. december 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kviztapasztalatok_nyiregyhazarol_-_kerdesek_es_raforditasok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról