Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el egy spanyol könyvtár gyermekrészlegéről, az EP-nek ez nem tetszik

Panaszt tett Brüsszelben egy spanyol baloldali képviselő, miután Spanyolországban LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el egy könyvtár gyermekrészlegéről. Az üggyel már az Európai Parlament foglalkozik.

Egy spanyol zöldpárti EP-képviselő írásbeli kérdéssel fordult a bizottsághoz, amelyben azt sérelmezi, hogy a spanyolországi Burriana városában LMBTQ-témájú könyveket távolítottak el a gyermekkönyvtárból a város vezetőinek utasítására azzal az indoklással, hogy a gyerekeket meg kell védeni a botrányos pornográf tartalmaktól.

A képviselő hivatkozik egy korábbi uniós jelentésre, amelyben a bizottság az ilyen könyvek mellett érvelt, mivel ezek segítenek a szexuális sokszínűség támogatásában, és abban, hogy a gyerekeket megfelelő ismeretekkel kell ellátni a testükkel kapcsolatos döntések meghozatalához, valamint későbbi szexuális kapcsolataik kialakításához.

Emellett utal egy másik bizottsági közleményre, amelyben az uniós testület azt ígéri, támogatni fog olyan projekteket, amelyek az LMBTQ-közösség teljes körű befogadását segítik kulturális eszközökkel.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról