Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lovas napot tartottak a gyergyószentmiklósi könyvtárban

Közel háromszáz diák látogatott el pedagógusok kíséretében kedden a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárba link , ahol az udvaron lovakkal ismerkedhettek, illetve lovakkal kapcsolatos könyvkiállítást tekinthettek meg.
A program célja kettős - fogalmazott Vincze Csilla intézményvezető -, egyrészt élettel megtölteni a könyvtárat, másrészt a lovak által játékos formában megszerettetni az olvasást a gyerekekkel. "Amikor ide kerültem a könyvtárba, azt mondtam, szeretnék ebbe az udvarba életet lehelni - ez az udvar akkora lehetőség a könyvtárnak, amivel sem a székelyudvarhelyi, sem a csíkszeredai könyvtár nem büszkélkedhet, és amit ki kell használni. Erre egy próbálkozás a mai program. Három, lovakkal foglalkozó szakembert szólítottunk meg, és nagy örömünkre mindhárman azonnal igent mondtak, behozták a lovakat a foglalkozásra" - mondta el Vincze Csilla. A program keretében a gyerekek megsimogathatták és etethették a lovakat, de akár fel is ülhettek rájuk. Bajkó Kriszta a lovagoltatást vállalta, Gál Katalin lovasterapeuta a lóról, a ló tulajdonságairól beszélt, délután pedig Farkas Árpád lókiképző egy újabb szemszögből hozta közelebb az érdeklődőkhöz az állatokat. Az udvaron zajló programmal párhuzamosan az emeleti teremben lovas témában könyvkiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról