Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magyar könyvtári lobbitérkép

Melyik döntéshozót érdemes megcélozni, ha adott dolgot el szeretnénk érni a magyar könyvtárügyben? Ilyen célra lehet jó a lobbitérkép, amely felvázolja a döntéshozók köreit, a véleményvezéreket, az egyes lobbicsoportokat, és hogy a korábbi évek tapasztalatai szerint ki ki(k)re gyakorol nyomást. A kész térkép fontos segédeszköze lehet egy pr-tervnek, amely a célokhoz eszközöket rendel hozzá. A lobbitérkép soha nem teljes és soha nem tökéletes. Egyrészt, mert túlságosan 'lágy', nehezen számszerűsíthető viszonyokat határoz meg, másrészt pedig a helyzet folyamatosan változik. Emellett mindig más súlypontok kerülnek rá, hiszen egy adott cél elérése céljából készül.

Hírforrás: MG
2005. november 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=magyar_konyvtari_lobbiterkep
Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról