Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Meddig maradnak garantált bérminimumon a nemzeti könyvtár munkatársai?

Nem válaszolt a miniszter a bérfejlesztést érintő képviselői írásbeli kérdésre. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő, a megalázó bérek miatt sztrájkra készülő könyvtárosok helyzetére kérdezett rá március 4-én a nemzeti könyvtár fenntartójánál, Kásler Miklós miniszter úrnál.
Az írásbeli kérdésre határidőre múlt héten megérkezett a válasz, azaz mégsem érkezett, mert nem válaszolt a kérdésre a miniszter megbízottja, Rétvári Bence államtitkár. A kommunikációs iskolák első heteiben tanítják ezt az eljárást.
"Ha kérdeznek valami olyat, amire nem akarsz válaszolni, akkor ne válaszolj rá, beszélj inkább másról." Ez történt a képviselő kérdésre adott válasz esetében is. Nem derült ki tehát, hogy miért nem teljesül a hazai közgyűjteményekben az egyenlő munkáért egyenlő bért szentencia. Köztudott ugyanis, hogy Kövér László könyvtárában, az Országgyűlési Könyvtárban köztisztviselőkké nevezték ki a könyvtárosokat, miközben a nemzeti könyvtár többdiplomás, nyelveket beszélő könyvtárosai diplomás minimálbéren tengődnek.
Az OSZK egyik könyvtárosa azt mondta a muon.hu-nak, hogy
"nettó hazugsághalmaz" az írásbeli kérdésre adott minisztériumi válasz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról