Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Meg lehet a könyvtárosokat is 'népszámlálni'?

"Népszámlálás" zajlott a közelmúltban a kommunikációs ügynöki szakmában. A felmérés lehetővé teszi a szakmai közösség elképzeléseinek, helyzetének, céljainak, összetételének, elvárásainak megismerését. Ilyen adatok birtokában ugrásszerűen megnőhet a munkatársak által igénybe vehető szolgáltatások minősége, azok keresztül a szakmai és személyes életminőség. Van esetleg ilyenre igény a könyvtárosok között is?! (MG)

Kreatív: - Az Ügynökségi Népszámlálás az ACG és a Mito kezdeményezésre jött létre, hogyan nézett ki a munkamegosztás a két ügynökség között?
- Nagy László: Összeraktunk egy közös projektcsapatot, ahova mindkét ügynökség delegált embereket, majd átbeszéltük, hogy milyen lépéseken fogunk végigmenni. Az adatgyűjtésen és az elemzésen a Mito dolgozott, mi az ACG-nél a projekt kommunikációs részét vittük, hogy minél több emberhez eljusson a népszámlálás híre.
- Marosi Gergely: A kérdéssort közösen állítottuk össze. Volt már egy alapunk, hiszen négy évvel ezelőtt készült egy hasonló felmérés. Ez jó kiindulási alap volt, hiszen ehhez képest gondolhattuk át, hogy hol változtatnánk a kérdéseken.
K: Munkaadónak és munkavállalónak is segíthet a felmérés. Mennyi időt vett igénybe az adatfelvétel? Mekkorára saccoljátok azok arányát, akik nem válaszoltak?
MG: Az adatfelvétel október közepén indult el és karácsony előtt zártuk le. Ennyi idő alatt minden érintett értesülhetett a felmérésről, nem csak kampány futott rá, de személyesen is írtunk a nagyobb ügynökségeknek.
NL: Amikor az első kutatást elindítottuk, akkor még nagy kérdőjel volt a fejünkben, hogy vajon ki fogja-e ezt tölteni száz ember? Nem tudtuk, hogy meg lehet-e mozgatni a reklámszakmát egy ilyen oldalról jövő kezdeményezéssel.
MG: Szerintem ez a kutatás a munkaadónak és a munkavállalóknak is segít. Nekünk, ügynökségi munkaadóként azért jó, mert látjuk, hogy mik az igények, mi a fontos a csapattagoknak, mire figyeljünk jobban. De jó a munkavállalónak is, mert megnézheti, hogyan viszonyul a saját bére mondjuk a pozíciójának átlagához.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról