Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megkérdeztük: Az MKE új vezetőinek legfontosabb képessége a ... legyen

13 - szakmai tájékozottság
2 - érzelmi intelligencia
9 - vezetési képesség
5 - jó politikai kapcsolatok
0 - megírom: kit@gmconsulting.hu
Magánba érkezett megjegyzés: "A mostani KIT-szavazásnál az MKE új vezetőinek legfontosabb képességeként a vezetői képességet jelöltem be, feltételezve, hogy a jelöltek a "szakmai tájékozottság"-gal eleve rendelkeznek. Az érzelmi intelligencia a vezetői képesség része optimális esetben (pontosabban készség, ami fejleszthető). Ha nincs érzelmi intelligenciája a vezetőnek, az baj. A "jó politikai kapcsolatok" helyett inkább "érdekérvényesítő képesség"-et (a tagságra vonatkoztatva), tárgyalókészséget írtam volna. Nyilván az általad felsoroltakkal mind rendelkeznie kell(ene) új vezetőinknek."

Az adatok diagramba rendezve itt láthatók:
link Azt sugallják, hogy a vezetők elengedhetetlen képességei - vezetési képesség, érzelmi intelligencia - kevéssé fontosak a válaszadók számára; megelégednek a vezetési képesség amatőrebb szintjével is. A szakmai képesség erőteljes elvárása egyrészt a delegálási képesség (vö.: a vezetői képesség része) jelentőségének fel nem ismerésére utal, ugyanúgy, mint a szakmán kívüli ismeretek jelentőségének el nem ismerése. Mindez - ha a felmérés reprezentatív lenne - csekélyebb képességű vezető megválasztásának esélyét, és a várható innováció további alacsony szintjét vetítené elő. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról