Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Kell-e feldolgoznia, szolgáltatnia a könyvtárnak az elektronikus portálok tartalmait?

Kell-e feldolgoznia, szolgáltatnia a könyvtárnak az elektronikus portálok tartalmait? - volt múlt heti kérdésünk. A nem reprezentatív, 27 válasz megoszlása:
0 - Megírom: kit@gmconsulting.hu
2 - A könyvtár inkább a papír-tartalmakra koncentráljon
13 - Igen, közös könyvtári feldolgozással és felületen
11 - A könyvtáros egyénileg dönt, milyen forrásból tájékoztat.
Nuridsány Judit megjegyzése: Kell-e szolgáltatnia a könyvtáraknak az elektronikus portálok tartalmából?; Fel kell-e dolgozni a könyvtáraknak az elektronikus portálok tartalmát? - Nekem így "teccccik" 2 mondatban. :o) - A vonatkozó diagram: link .
A kapott adatok szerint közel 50% vélekedik úgy, hogy nem egyéni, hanem szakmai szinten érdemes a témával foglalkozni. 40% szerint szakmai magánügy a tájékoztatás forrása. Ez érdekes abból a szempontból, hogy optimális esetben sokkal inkább a használó célja és szempontjai, továbbá a forrás minősége határozzák meg, melyik az optimális forrást, melyet a könyvtáros persze a használóval konzultálva módosíthat. A kérdésfeltevéstől függetlenül felmerülhet az online források mérsékeltebb ismerete is. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Hová nyúl előbb a tájékoztató könyvtáros? - tudat alatt tartózkodik az internetes forrásoktól link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról