Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Kinek az érdekeit képviselje leginkább egy könyvtárszakmai szervezet?

A múlt heti "Kinek az érdekeit képviselik MA a könyvtárszakmai szervezetek (leginkább)?" kérdésünkre kapott tájékoztató jellegű válaszok:
3 - a használókét
12 - a kormányzatét
12 - a könyvtárosokét
15 - egyéb érdekeltekét.
A kérdést 2015-ben is feltettük. És a leíró (kinek képviselik) mellett a normatív (kiét kellene) kérdést is feltettük két hete. Így most e négy adatot hasonlíthatjuk egymáshoz. A diagramokat ld.: link . (A pókháló-diagramon minél inkább kinyúlik a csúcs, annál hangsúlyosabb ott a szavazók tapasztalata.)
Lehetséges magyarázatuk: továbbra is azt szeretnék a válaszadók, hogy a kormány és egyéb érdekek helyett a szakmai szervezetek a könyvtárosok és könyvtárhasználók érdekei mellett állnának ki. Ugyanis most nem ezt tapasztalják.
A szakmai szervezetek teljesítményének megítélése romlott: kevésbé felelnek meg a könyvtárosok elvárásainak.
Egyúttal a könyvtárosok megítélése is változott: a szervezetek figyelmét inkább magukra irányítanák pl. a használók ellenében. Ez viszont csökkenő marketingorientációt (és egyben csökkenő jövőbeni versenyképességet?) jelez. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról