Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megkérdeztük: Milyen készségekkel KELLENE ma leginkább előre jutni a könyvtári rendszerben?

A tájékoztató jellegű válaszok megoszlása:
12 - Kiváló munka az aktuális pozícióban
20 - Széleskörű szakmai és azon túli ismeretek
3 - Szívélyes kapcsolatok a mindenkori felettessel
0 - Szorgalmas tanulás a könyvtárosképzőben.
A 2011-es és 2015-ös adatokat is figyelve sztenderddé látszik válni, hogy a könyvtárosképzés nem nyom a latban a szakmai hierarchiában való előmenetel kapcsán. A könyvtárvezetés tantárgy sem... Adódhat így a kérdés: mi az értelme a képzésért felelős akkreditációs bizottságnak? Nem csak most, hanem az időben visszamenve is.
Viszont a szakmai tudás és elkötelezett munka folyamatosan kívánatosnak tűnik. A felettesekkel való cimborálás ezek mellett minimum visszatetsző.
Ha az adatokat összevetjük a korábbi két hasonló felmérés tájékoztató jellegű adataival, akkor arra juthatunk: a mindenkori felettesek kegyeinek keresése helyett szakmai ismeretekkel és elkötelezett tevékenységgel látnánk jónak a szakmai előmenetelt. Azaz: nem szeretjük a velünk élő konrtaszelektív (teljesítményhiány ellenére érvényesülő) vezetőkiválasztás gyakorlatát. - Az ezzel ellenkező, kívánatos gyakorlat viszont eddig legalábbis tartós vágyálomnak minősült. A diagramokat ld.: link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról