Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Szükséges-e felmérni a könyvtárvezetők minőségét?

Szükséges-e felmérni a könyvtárvezetők minőségét? tettük fel a kérdést a múlt héten. A kapott nem reprezentatív válaszok, melyek ez alkalommal minden bizonnyal megvicceltek bennünket:
296 - Igen, önkéntes alapon
32 - Igen, intézménynagyságtól függően
3 - Nem, úgysem rajtuk múlik a könyvtár minősége
12 - Nem érnek sokat a mai könyvtárvezetői fejtágítások
2 - Megírom: kit@gmconsulting.hu
6 - Nem, pozíciójuk mutatja minőségüket.
Azaz: irreális a 296 szavazat.
Két kifejtett válasz érkezett. Az egyik szerint a könyvtári vezetők minősége negatív tartományokban mérhető. A másikat, Horváth Zoltánné kommentjét idézzük: "Szerintem nem a könyvtárvezetők minőségének felmérésére van szükség. Minden vezető értékelésére szükség van időközönként, mégpedig standard, elvek és módszerek alapján, elkerülve azt, hogy valamely egyéni vagy személyes cél által mozgatott és másokkal nem összehasonlítható felmérésekre kerüljön sor.
Feltétel a rendszerben elfoglalt hely szerinti vizsgálati módszerek és az összehasonlíthatóság. A mintapélda és a cél nagyon fontos, lehet ugyan ideális eseteket is feltételezni, csak a gyakorlatban nagyon sok változó szokott lenni."
Mivel az adatokat több alkalommal rögzítjük, ezért némi támpont birtokában ugyan, de a megszokottnál is óvatosabban vélhetjük:
leginkább az intézménynagyságtól függő vezetői értékelést tartanánk célszerűnek. Illetve többek szerint a mai vezetői fejtágítások nem érnek sokat. Ceterun censeo: több és pontos eredményhez azonban tudományosan megalapozottabb felmérésre van szükség. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról