Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megszűnik a beiratkozási díj a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban - milyen hatás várható?

2019-től megszűnik a beiratkozási díj a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban, Orosházán. Bár a beiratkozási díj eddig sem volt túlzottan magas (felnőtteknek 1200 Ft/év, diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek 600 Ft/év), mégis sokakat visszatartott a könyvtár használattól.
A könyvtár egyébként 2019-ben lesz 70 éves, így a dolgozók a fenntartó születésnapi ajándékaként fogják föl a beiratkozási díj eltörlését. Az orosházi képviselő-testület egységesen támogatta az elképzelést.
A döntés következtében a Justh Zsigmond Városi Könyvtár bevétele kevesebb lesz, ugyanakkor joggal bíznak abban, hogy az ingyenes tagsággal emelkedik a könyvtárhasználók száma, így nő a számítógép-használatból, irodai szolgáltatásokból, könyvtárközi kölcsönzésből származó bevétel is, ezzel együtt a megvásárolt dokumentumokat többen fogják használni, többen fogják kölcsönözni, azaz jobban megtérül minden dokumentumvásárlásra kifizetett forint.
Ennél is fontosabb, hogy miként hat a társadalomra, ha több a könyvtárhasználó, azaz többen olvasnak, művelődnek, kapnak segítséget az internet használattól kezdve a pontos információk megszerzéséig - olvasható a könyvtár honlapján.

Régebbi hírforrás(ok): Minden nem lehet ingyenes! link Térítésmentes beiratkozás Balatonfüreden -- vonzó lesz-e az ingyenesség? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról