Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megszűnt az Artportal kortárs művészeti híroldal

A húsz éve működő portál szerkesztői a Facebookon adtak hírt a lap felszámolásáról. Jelenleg az oldal nem elérhető, sorsa még kérdéses. A 2003-ban az Enciklopédia Kiadó által alapított lap cikkeiben a kortárs művészetről, műkereskedelemről, kulturális politikáról, továbbá hazai és nemzetközi hírekről olvashatott a közönség. A lap szerkesztősége délelőtt a Facebookon közölte: a portál befejezte a működését, újabb cikkek nem fognak már megjelenni rajta.

A búcsúposzt megjelenésével egy időben Nagy Gergely, a lap volt főszerkesztője (2013-2022) szintén egy Facebook-posztban hívta fel a figyelmet arra, hogy a kortárs lap weboldala hétfő óta nem elérhető.

"Azért az artportal.hu ennél többet érdemelne. És nemcsak azért, mert 9 évnyi munkánk van benne, nekem is és másoknak is, kollégáknak, szerzőknek, szerkesztőknek, mindenkinek, aki segített. És azoknak is, akik előttünk csinálták, vitték, képviselték a lapot. Hanem, mert a hazai kortárs művészet (és tágabban, a régiós kortárs művészet) fontos platformja, dokumentuma. És mert éppen most gyakorlatilag nincs, mert elfogyott, vagy már csak nyomokban létezik művészeti kritikai újságírás Magyarországon. Én nagyon remélem, hogy senki, sehol nem nyom meg egy delete gombot." - írja posztjában az Artportal volt főszerkesztője. A portál további sorsa a tulajdonosán, Kiss Ferencen múlik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról