Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújul a Velencei-tó legnagyobb könyvtára Gárdonyban

Gárdonyban található a Velencei-tó térségének legnagyobb könyvtára link , amely azonban jelenleg nem hogy nem látogatható, de el is van zárva a közönség elől - ugyanis építési terület. Az épület, illetve maga az intézmény az elkövetkezendő hónapokban teljes rekonstrukción esik át. A munkálatok szépen haladnak, a tervek szerint augusztus közepén újra megnyithat a könyvtár - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Tóth István polgármester. Jelenleg, szükségmegoldásként a Nemzedékek Házában tartanak könyvtárügyeletet, ahol mindig van könyvtáros, aki igyekszik az alapköteteket, valamint a sajtót elérhetővé tenni az érdeklődők számára.
- De azonban sajnos nem mindent tudunk ebben az időszakban kölcsönzésre biztosítani, ugyanis a kötetek java része dobozokban várja, hogy visszakerülhessen a helyére. Türelmes a lakosság, valamint a nyaralóink is, akiknek egyébként szintén kedvenc helyszíne a gárdonyi könyvtár - tette hozzá a polgármester.
Új bútorzattal, technikával, valamint további szolgáltatási lehetőségekkel nyit majd meg a könyvtár, köszönhetően egy önkormányzati önrésszel megvalósult pályázatnak. Az összességében közel 55 millió forintos beruházás modern közeggé varázsolja a már régóta megújulásra váró épületet, amelyet a közösségi élet színterévé is tesznek. Tavasztól késő őszig ugyanis a szépen parkosított belső udvaron napvitorlákkal árnyékolt felületeket alakítanak ki, ülőgarnitúrákat tesznek ki, ahol az olvasók frissítőt, kávét is fogyaszthatnak majd. A város intézménye mindemellett új nevet is kap. A tervek szerint Klausz Gáborról nevezik el a könyvtárat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról