Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Megújult a könyvtárépület Medinán

Duplán is ünnep volt Medinán március 15., hiszen nemcsak az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára emlékeztek a falu lakói, de birtokba vehették megújult könyvtárukat link is. A volt közös iskola újra visszakapta régi fényét, hiszen kívül és belül is megújult. A külső tatarozást a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatása tette lehetővé. Lecserélték a tetőt, a nyílászárókat, és újravakolták az épületet. A belső felújítás a helyi önkormányzat érdeme, hiszen a teljes költséget a község állta. Az épületen belül festettek, burkoltak, új az aljzat és a villamos vezetékek.
Liebhauser János, a megyei könyvtár igazgatója szerint azért egyedülálló a megújult medinai könyvtár, mert sikerült egy nagy és igazán közösségi helyiséget létrehozni. A régi és elhanyagolt épület beosztásától kellő bátorsággal tértek el, újragondolták a teret. Ebben az L-alakú, nyitott szobában nem csupán a könyveknek és a könyvtári funkcióknak jutott hely, de a múzeumnak is. A helytörténeti gyűjtemény így élővé vált, sokkal többen látják majd a tárgyakat, mint eddig. Van egy beszélgetős, kisebb konferenciák lebonyolítására is alkalmas része a könyvtárnak, ez szintén hasznos lesz. Az önkormányzat a későbbiekben szabadtéri színpadot állíttatna fel. Liebhauser Jánostól azt is megtudtuk, öröm volt az épület megújításán együtt dolgozni a medinaiakkal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról