Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megünnepelték az olvasókat, 1/3-os eléréssel -- könyvtári jubileum a Halisban

60 éves a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár. A könyvtár ezért a vasárnapi jubileumi rendezvényen megünnepelte... -- hát az olvasókat, ki mást? Ennek lépései:
1. A gépesített kölcsönzés bevezetése óra kikeresték a legtöbbet kölcsönző olvasókat. A kölcsönzés limitjét úgy állították be, hogy kellő számú vendég legyen az ünnepen. Így 2001-től máig tartó 300 ill. afölötti kölcsönzésszámmal lehetett a kitüntetettek közé kerülni(358 fő). A kiválasztás a kistérségi ellátási körzet könyvtáraira is kiterjedt.
2. Telefonon felkeresték őket (elérés: 290 fő) majd további két, meghívást megerősítő sms-t kaptak; 211 fő jelezte részvételi szándékát. A válaszadási arány így 1/3 lett; az ünnepen 125 fő díjazott jelent meg.
3. A meghívottak közül sokan ismerőseiket is elhozták. A könyvespolcok hátratolásával kényelmesen lehetett tágítani a teret.
4. A több csatornán kommunikálás mellett a díjazottak nagy száma is biztosította, hogy a városban és környékén a könyvtári jubileum beszédtémává vált, így pl. a hirdetési újság térítésmentes felületet bocsátott a könyvtár rendelkezésére.
(Megjegyzés: az elérési arány jellemzően nem éri el az 5%-ot.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról