Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megvannak a 2017-es olvasási és könyvtárhasználati felmérés eredményei!

A kutatások 1500-1500 fő 3-17 éves, illetve 18 év feletti megkérdezésével az olvasási és könyvtárhasználati szokásokat, a mindennapi tájékozódáshoz használt információforrásokat és a könyvtár- és könyvtárosképet vizsgálták. Az eredményeket bemutató konferencián az olvasásfejlesztés, szövegértés, könyvtárhasználat-információkeresés és digitális kompetencia fejlesztési irányokhoz kapcsolódó módszertani fejlesztésekről, a programban megvalósuló képzésekről és a 40 fős szaktanácsadói hálózat működéséről is információk hangzanak el.
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" (EFOP-3.3.3-VEKOP/162016-00001) kiemelt projekten belül a köznevelést támogató könyvtári szolgáltatások fejlesztését megvalósító "Az én könyvtáram" program az első mérföldkőhöz közeledik. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ebből az alkalomból 2018. január 17-én könyvtárszakmai konferenciát szervez a programban megvalósult kutatásokról és a módszertani fejlesztések állásáról.
A projekt megbízásából végzett közvélemény-kutatások hiánypótlóak, hiszen évtizede nem volt lehetőség ilyen átfogó, országos, reprezentatív felmérésre a lakosság körében.
A konferencia programja és a regisztráció: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról