Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Menopauza-ismeretek - saját maguknak, illetve tájékoztatásra egyaránt

A menopauza egy aranybánya, mondja Iványi Orsolya, közösségépítő blogger, menopauza-kutató, az ország egyetlen menopauza influenszere és aktivistája. Szerinte az orvosok és az érintett nők sem foglalkoznak eleget a témával, holott az hosszú éveken át és majdnem mindenkit érint, messze nem (csak) a hőhullámok miatt. Interjú láthatatlansági szindrómáról, a perimenopauza mentális tüneteiről, elsárkányosodásról, a férfi kollégák dilemmáiról, a hormonterápia értelméről és kockázatairól.

A menopauza egy aranybánya. Ezt sok helyen külföldön felismerték már, de mi nagyon le vagyunk maradva. Az orvostársadalom is, a cégek is, holott sok nőt foglalkoztatnak, ráadásul a menopauzában érintettek sokszor a leggyorsabban növekvő demográfiai csoportot képviselik a munkahelyeken, és maguk a nők sem elég tájékozottak. Nem foglalkozunk a témával eleget. A menopauza piaca a becslések szerint 600 milliárd dollárt érhet (legalábbis egy becslés szerint ekkora a piaci potenciál - a szerk.), nálunk még nem igazán kezdődött el a menopauza-forradalom.

Régebbi hírforrás(ok): Menopauza - mindenhol tabu, de leginkább itthon link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról