Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Menopauza - mindenhol tabu, de leginkább itthon

Hogy miért érdekesek a könyvtárnak a társadalmi tabutémák? - Mert pontosan a könyvtár az a hely, ahol háborítatlanul, nagyobb feltűnés nélkül lehet információhoz jutni. Pláne olyan témákban amelyeket iránti érdeklődését az emberek bizalmas körben sem vállalnak szívesen. Ez azt is jelenti, hogy hiány van az ilyen témákat bemutató könyvtári portálokból is. Tehát: ismét egy lehetőség, ahol a könyvtár hiánypótló szolgáltatást nyújthat. - Optimális esetben egymással, és a témában érdekelt szervezetekkel közösen. (MG)

Hiába tartja a magyar illem, hogy politikáról, vallásról, egészségről és pénzről jobb nem beszélni, egy új felmérés szerint nincs olyan téma, amiről kevésbé szívesen csevegnek a magyar nők, mint a menopauza. Világszinten élen jár Magyarország a változókor tabuként való kezelésében. A magyaroknál még a szaúdi, a dél-koreai és a kínai nők is komfortosabban érzik magukat, ha a téma szóba kerül - derül ki az Ipsos 33 országot érintő, a menopauza világnapja alkalmából (október 18.) kiadott kutatásából.

Régebbi hírforrás(ok): Tabutémák - használó és könyvtáros együtt élteti őket link Tabutémák megállítótáblája, ETO-jelzetekkel - megjegyzésekkel link Gyerekekkel helyén kezelni a homoszexualitást? - Tabusítás helyett megbeszélés, könyvekkel link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról